אחד החששות של זוגות שהחליטו להתחתן בסיני הוא שלב הזמנת האורחים. הרעיון עלול להישמע קצת משוגע עבור חלקם, אולם מצד שני אתם רוצים שהם יהיו בחתונה שלכם. ובכלל כמה אורחים אפשר להזמין לחתונה בסיני? ומה עושים עם סבא וסבתא?
לכל השאלות הללו יש תשובות, מהסיבה הפשוטה שמישהו כבר שאל אותן קודם וגם ענה עליהן. החתונה שלכם לא תהיה הראשונה (וסביר שגם לא האחרונה) שמתקיימת בסיני, ולנו יש מספיק ניסיון כדי לספר לכם איך לנהל את עניין הזמנת האורחים לחתונה בסיני.
זו לא הכמות – זו האיכות
נתחיל מהמספרים. אם החלטתם להתחתן בסיני הדבר הראשון שתצטרכו להיפרד ממנו זה הרעיון על חתונה עם 500 אורחים מכל מעגלי ההיכרות והמשפחה שלכם. כן, חתונה בסיני היא דבר אינטימי, ולכן היא מתאימה למי שמעדיף אירוע אינטימי, או לכל הפחות יכול להסתדר איתו. חתונות בסיני מכילות כ-50 עד 100 מוזמנים ומוזמנות. זה המספר האידיאלי (100 זה ממש הגבול העליון) כדי לשמור על האירוע שלכם אינטימי ונעים מצד אחד, ולא לפספס אף אחד ממי שבאמת חשוב לכם מצד שני.
מי בפנים ומי בחוץ?
אז בואו נדבר על מי באמת יקר לכם ואת מי אתם מזמינים רק כי "לא נעים". אם אתם מתחתנים בסיני, תשכחו מ"לא נעים". המספר המצומצם של המוזמנים יחייב אתכם להזמין רק את מי שאתם באמת רוצים שיהיה לידכם ביום המאושר בחייכם. זה אומר שכל מיני מכרים שלפני 7 שנים הזמינו אתכם לחתונה שלהם כי למדתם באותה כיתה באוניברסיטה והיום אין ביניכם שום קשר, יוסרו מהרשימה. מצד שני, למרות שזה לכאורה נשמע אכזרי, זוהי דרך מעולה להבין מי באמת חבר שלכם ומוכן לחצות את הגבול (תרתי משמע) כדי לשמח אתכם, ומי לא.
בכל מקרה, אם הסינון ממש בעייתי, פתרון נוסף הוא פשוט לערוך את החתונה בסיני כאירוע שמוגדר למשפחה הקרובה ולחברים הקרובים ממש, ואחריו לערוך אירוע קטן נוסף בישראל, שיהיה רחב יותר ואליו תוכלו להזמין יותר אנשים. שימו לב שלא מדובר על להפיק חתונה ענקית של מאות אנשים באולם (אחרת, למה נסעתם לסיני?), אלא אירוע אינטימי וקטן שיכול להסתכם גם בארוחת צהריים, לטובת מי שפספסו את החתונה שלכם בסיני או נדחקו מחוץ לרשימת המוזמנים.
התלבטויות והתנגדויות
לאחר שתפיצו לעולם את הבשורה על החתונה בסיני, סביר שיהיו מי שירימו גבה ויתלבטו אם בכלל זה מתאים להם לנסוע כמה שעות לטובת החתונה שלכם, ולחזור למחרת. קודם כל, כאמור, זה כלי מעולה לסנן בדיוק את מי שלא יהיה מוכן לעשות את המאמץ הזה עבורכם. אבל מה אם זה ההורים או סבא וסבתא? או האח הגדול עם המשפחה שלו?
הדרך הכי טובה היא קודם כל להסביר ולדבר עם מי שחושש או מתנגד להגיע. הסבירו להם שזהו הרצון שלכם, שאתם מתכננים חוויה מרגשת ומעצימה במיוחד, כזו שלא ישכחו עוד זמן רב, ושהיא לא תהיה מושלמת בלעדיהם. הדגישו את החשיבות שיש בנוכחותם ואת העובדה שהאירוע לא יהיה שלם בלעדיהם. נסו להבין איפה הבעיה – האם לוגיסטית? האם מחשש מסוים של הגעה לסיני? בעיות לוגיסטיות ניתן לפתור וחששות ניתן להפיג. בסופו של יום חשוב שכולם יבינו שאתם לא עושים "דווקא" לאיש, אלא זהו הרצון שלכם ואתם הולכים איתו.
כדאי למנות "מנהלי תחומים"
אם הזכרנו קשיים לוגיסטיים, אז שווה לומר שכדאי מאוד למנות מקרב חבריכם אחראים על תחומים מסוימים שאולי חלק מהאורחים עלולים להתקשות איתם. זה מקובל כמובן גם בחתונות בישראל כשחבר אחד מתבקש לסייע בניהול הרשימות להסעה, חבר אחר אחראי על הקונפטי ואחר על סיוע בהושבה לשולחנות באולם. בסיני פשוט המשימות שונות – מוטב שיהיה מי שידאג הסעות לטובת הגעה מרוכזת של אלו המתקשים להגיע לבדם, אחראי על רכישת אגרות מרוכזות, מישהו שיתנהל מול הקמפ וידאג להיות שם כמה ימים קודם כדי לוודא שהכל דופק וכו'. חשוב שאלה יהיו אנשים שאתם סומכים עליהם ויודעים שאתם יכולים לבקש מהם משהו והוא ייעשה על הצד הטוב ביותר. הדבר האחרון שאתם צריכים בחתונה שלכם זה לחץ מיותר.
לסיכום
הזמנות לחתונה בסיני הן כלי נהדר לסינון האורחים החשובים לכם באמת, כאלה שאוהבים אתכם ויהיו מוכנים לזרום איתכם על הרעיון כדי לשמח אתכם ביום המאושר הזה. החברים הטובים באמת יוכלו גם לסייע לכם בניהול האירוע, תקתוק משימות שונות ועזרה למי מהאורחים שמתקשה בעניינים הבירוקרטיים. קחו בחשבון שסיני היא לא מקום לחתונות ענק של מאות אנשים אלא מתאימה לאירועים קטנים יחסית, התנהלו בחכמה ובעיקר תהנו מהדרך. בלי זה שום דבר לא שווה.