אחד השלבים הכי מרגשים לאחר הצעת נישואין הוא להודיע למשפחה ולחברים על שינוי הסטטוס. זה מאורע מרגש לא פחות מהצעת הנישואין עצמה, ותמיד כיף לקבל פרגונים וברכות שישאירו אתכם באופוריה עוד מספר ימים, לפני שנוחתים לקרקע ומתחילים לארגן את האירוע עצמו.
בעוד שהחברים הם לא "בעלי עניין" באופן שבו אתם מתכוונים להתחתן, להורים יש תמיד את הזווית שלהם. זכותם כמובן, הם ההורים שלכם, והם רוצים שתהיו מאושרים. אנשים שהחליטו להתחתן בסיני העידו על כך שההורים לא פעם הרימו גבה והתקשו לקבל את הרעיון בהתחלה. גם זה מובן – ישנם פערי דורות ופערי ציפיות בין מה שההורים שלנו רוצים לבין הרצונות שלנו. זה קיים בכל מקום בחיים. אבל זה ממש לא אומר שהם לא יבואו לחתונה, כל מה שצריך זה להציג את הדברים בצורה חיובית ונכונה. הנה כמה דרכים לעשות את זה.
להסביר להם שזה היום המיוחד שלכם, ואתם רוצים שהוא יהיה באמת מיוחד
בואו נודה על האמת, חתונות סטנדרטיות די דומות אחת לשניה. מלבד כמה שינויי עיצוב ומנות מתחלפות בתפריט, הקונספט נותר דומה מחתונה לחתונה. זה לא משהו רע, זה פשוט דומה. הסבירו להורים שכאשר אתם מדברים על אירוע מיוחד אתם מתכוונים למיוחד באמת, ולא מיוחד בעיני עצמכם; אירוע שיותיר חותם ויישאר צרוב בזיכרון של כל האורחים בו; אירוע שגם ההגעה אליו וכל ההכנות אליו הן חוויה בפני עצמה. גם התהליך חשוב, וכדי ליהנות ממנו רצוי לעשות את הדברים בדרך שלכם.
ספרו להם על סיני, כמה היא מושלמת לקיום חתונה
אם ההורים שלכם מכירים את סיני וביקרו בה בעבר, אתם בהחלט יכולים לדלג על הסעיף הזה. אבל יש לא מעט אנשים שסיני נשמעת להם מעורפלת, שלא לומר מפחידה, רק משום שלא ביקרו בה מעולם. ספרו להם על החופים המרהיבים, הנופים עוצרי הנשימה, הים הכחול, האווירה הייחודית, המארחים האדיבים ומסבירי הפנים. תארו להם את הצבעים בזמן השקיעה והזריח בחופי סיני, ובקשו מהם לדמיין אתכם ניצבים מתחת לחופה על הרגע הזה. איך אפשר לוותר על תמונה כזו?
פשטו עבורם את העניינים הלוגיסטיים
אחד החששות הגדולים בעניין חתונה בסיני הוא "איך נגיע ואיך נחזור". כדאי, וזה נכון גם בלי קשר להורים אלא כעצה כללית, להפוך את נושא הלוגיסטיקה והמעבר לכמה שיותר פשוט עבור אורחים שסקפטיים לגבי העניין. לדוגמה: לרכוש עבורם אגרות מעבר במרוכז כדי שלא יצטרכו להתעסק עם זה בעצמם; לארגן נסיעה מרוכזת שלהם למעבר הגבול בטאבה, וגם ממנו לקמפ. אפשר בקלות להזמין אוטובוס לנסיעה כזו גם בישראל וגם בסיני; לדאוג שחבר שמכיר את סיני ואת נהלי הכניסה אליה יעמוד לרשותם עד לנסיעה ובמהלכה כדי שיוכל להיות כתובת לשאלות; לדאוג שיהיה מי שיקבל את פניהם בקמפ וכמובן לסדר להם את החדרים הטובים יותר, כדי שיקבלו חוויה טובה ככל אפשר. ככל שהדברים הללו יהיו מסודרים מראש (כמובן, עד כמה שניתן – בכל זאת, סיני) כך צפויות פחות התנגדויות מצידם.
הסבירו להם שאתם מעדיפים להוציא את הכסף על דברים חשובים יותר בעיניכם
כן, תמיד קיים הסיכוי שהם יציעו לשלם בעצמם (במידה והם יכולים), תמורת זה שתעתיקו את האירוע בחזרה לישראל. במקרה כזה אתם בהחלט יכולים לומר להם שאם הם מתעקשים תשמחו לקבל את הכסף הזה כמתנת חתונה ולחסוך את רובו לטובת התחלת החיים המשותפים, במקום להוציא את כולו על אירוע של 4 שעות. השיקול הכלכלי הוא לא רק בהתאם ל"כמה יש לנו" אלא "כמה אנחנו מוכנים להוציא". זו גישה שאין לנו ספק שההורים שלכם יבינו.
לסיכום
בסופו של דבר, הכל תלוי בגישה. אם זה באמת חשוב לכם, ואם אתם קוראים את זה אז כנראה שזה המצב, אין לנו ספק שגם המתנגדים הגדולים ביותר בקרב ההורים יזרמו עם הרעיון אחרי שהם ישתכנעו בכך. הרי בסוף, מה ההורים שלנו רוצים אם לא שנהיה שמחים? ואם חתונה בסיני תעשה אותנו שמחים, אין שום סיבה שדווקא ההורים ימנעו מאיתנו את זה.